Eerdere winnaars

Project Schilderswijk Moeders

Op zondag 8 maart j.l. heeft wethouder Karsten Klein de Kartiniprijs 2015 uitgereikt aan het Project Schilderswijk Moeders. De uitreiking vormde een onderdeel van de druk bezochte, stedelijke 8 maartviering – het Roadmap2Freedom Festival – in het Louwman Museum.

Het Project Schilderswijk Moeders stelt de kracht van vrouwen centraal. De jury, onder voorzitterschap van Hanneke Schippers, was unaniem in hun keuze. Het project zet zo’n 26 getrainde contactvrouwen in voor de maatschappelijke begeleiding van vrouwen in de Schilderswijk. Deze contactvrouwen zijn zelf afkomstig uit de doelgroep en worden getraind en gecoached om als vertrouwenspersoon contact te zoeken met ge├»soleerde vrouwen. De Schilderswijk Moeders werken nauw samen met bestaande organisaties, netwerken en verbanden in hun wijk waardoor zij in korte tijd veel vrouwen weten te bereiken en waar nodig weten toe te leiden naar activiteiten, scholing, zorg of vrijwilligerswerk. Juist in de Schilderswijk, die lang niet altijd positief in het nieuws is, een prachtig voorbeeld van Haagse kracht.

 

De andere genomineerden waren Stichting Yasmin en de Vrouwen van De Achterban, zij eindigden op een eervolle tweede plaats!

 

Bekijk hier het Kartini juryrapport 2015