Eerdere winnaars

Fatma Süslü-Yigittürk

In de Week van de Vrouw die van 4 tot en met 8 maart is georganiseerd, zijn de Haagse Parels en de Kartiniprijs voor 2019 uitgereikt aan diverse Haagse burgers die zich onvermoeibaar inzetten en een bijdrage leveren aan de emancipatie van vrouwen en meisjes in de stad.
In de Bazaar of Ideas zijn zowel de Haagse Parels als de Kartiniprijs uitgereikt. Op maandag 4 maart ontvingen 16 Haagse burgers de Parel en op vrijdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, is de Kartiniprijs 2019 uitgereikt aan Fatma Süslü-Yigittürk met haar initiatief De Moederklas.
Fatma Süslü-Yigittürk heeft de Kartiniprijs 2019 gewonnen. Met haar initiatief De Moederklas zorgt zij ervoor dat moeders met kleine kinderen toch nog onderwijs kunnen volgen. De twee andere genomineerden waren Hafida Amajoud die zich inzet voor de Schilderswijk met het project Bouwstenen naar een participerende toekomst en Salima Kharkhache die als een rots in de branding zich inzet voor emancipatie en participatie via OOOM, zetten zich ook in voor de Haagse samenleving en zijn daarom evengoed van belang voor de stad.
Met ingang van dit jaar organiseert de gemeente Den Haag op 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag, een inspirerende lezing over vrouwenemancipatie. De Kartiniprijs kreeg Fatma uit handen van wethouder Bert van Alphen. Zij ontving daarnast een oorkonde en een cheque van 2500 euro.
Bron: