Uitgelicht

De jury voor de Kartiniprijs 2020 bestaat uit de volgende personen:

Mw. Carla de Boer

Voormalig bestuursadviseur van toenmalig wethouder Emancipatie: Jetta Klijnsma. Jarenlang actief op het terrein van emancipatie, vanaf de oprichting van het Haags Vrouwenhuis tot emancipatie-ambassadeur en bestuurslid van diverse organisaties en stichtingen, zoals het Haags Vrouwensteunpunt en Stichting Yasmin.

Mw. Fatma Süslü-Yigittürk (voorzitter)

Winnaar Kartiniprijs 2019. Met haar initiatief De Moederklas zorgt zij ervoor dat moeders met kleine kinderen toch nog onderwijs kunnen volgen.

Mw. Fatima Akchar

Huidige functie; Founder van Rolmodellen Bureau , het sprekers en kennisbureau met social impact. Zij was projectleider van AND YOU, een meidenproject bij XTRA Welzijn, waarbij jonge meisjes gekoppeld werden aan een positieve vrouwelijk rolmodel in Den Haag. Daarvoor is zij actief lid en voorzitter geweest van Meisjesvereninging Al Manaar. Nu zet zij zich ook actief in voor een sterker positie van ondernemende vrouwen via de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers (CVVO).

Dhr. Sewan Mumcuyan

Directeur-bestuurder bij PRINS27 in het Koorenhuis. Met het festival Fantastic Femmes Fest zet PRINS27 creatieve en ondernemende vrouwen in de spotlights.

Dhr. Jan Hein Schouw

Samen met zijn partner, Lide van der Vegt, was hij de stuwende kracht achter Stichting Mammarosa (bevordert kennis en communicatie over borstkanker onder anderstalige en laaggeletterde vrouwen).