De Kartini prijs

In de stad Den Haag telt iedereen mee. Vrouwen net zo goed als mannen. Alleen blijft een gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen ten opzichte van mannen in de praktijk wel eens achter bij dat streven. De gemeente Den Haag wil alles wat eraan bijdraagt om dit te verbeteren stimuleren, er bekendheid aan geven en als good practices onder de aandacht brengen van een breed publiek.
Daarom werd in 2007 de Kartiniprijs ingesteld, een gemeentelijke vrouwen-emancipatieprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. De feestelijke uitreiking vormt ieder jaar een programmaonderdeel van de Haagse viering van Internationale Vrouwendag op of rond 8 maart.

Wat kan je winnen?

Tijdens de feestelijke uitreiking worden de beste drie – door de jury geselecteerde – kandidaten in het zonnetje gezet en maakt de wethouder bekend wie van hen de winnaar is. Deze ontvangt uit handen van de wethouder een geldbedrag van 2.500 euro.

Beoordeling

De voordrachten worden beoordeeld door een jury die ieder jaar opnieuw wordt samengesteld. De jury selecteert uit alle inzendingen de beste drie voordrachten waaronder de winnaar. In een juryrapport motiveert de jury hun keuze.

lees de voorwaarden